ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απολογισμός προγράμματος

Tην Τρίτη 30 Μαϊου 2017 ολοκληρώνονται τα δεκαέξι (16) θεατρικά εργαστήρια που είχε προγραμματίσει το πρόγραμμα Το αρχαίο δράμα σήμερα. Τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στην Θήβα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Η διδακτέα ύλη των δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων, υπερκαλύφθηκε, δεδομένου ότι για τα εργαστήρια αυτά αφιερώθηκαν περισσότερες από 10 ώρες προετοιμασίας.

Μετείχαν με συνέπεια 45 σπουδαστές, νέοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί από την Αθήνα, την Θήβα, την Λεβαδιά και την Αλίαρτο.
Παραλλήλως, ήρθαν σε επαφή και παρακολούθησαν μέρος των εργαστηρίων εκπρόσωποι σημαντικών ομάδων από την Χαλκίδα και την Τανάγρα (Δήλιον), επιθυμώντας να αποκτήσουν λειτουργική σχέση με το πρόγραμμα στο μέλλον.

Δίδαξαν θεωρητικά και έμπρακτα διακεκριμένοι θεατρολόγοι διδάκτορες θεατρολογίας/δραματολογίας και κορυφαίοι καλλιτέχνες (σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές του θεάτρου, μουσικοί, χορογράφοι). Μεταξύ αυτών, οι Δήμος Αβδελιώδης, Γιάγκος Ανδρεάδης, Ιόλη Ανδρεάδη, Σπύρος Βραχωρίτης, Βασιλική Καρακώστα, Στέφανος Κυριακίδης, Κώστας Μητράκας, Κωνσταντίνος Πουλής, Νίκος Τουλιάτος, Κώστας Χαριτάτος, Δήμητρα Χατούπη, Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Δημήτρης Παπαχαραλάμπους κ.α. Σημειώνουμε ιδιαίτερα την συμμετοχή νέων επιστημόνων/δημιουργών που συνδυάζουν διατριβές/P.H.D.(Αρχαίο Δράμα/ανθρωπολογία του θεάτρου) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Cambridge και το Kings College, με προβεβλημένες και βραβευμένες σκηνοθεσίες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Ιταλία, καθώς και την συμμετοχή συντελεστών, οι οποίοι έχουν τιμηθεί με σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις.

Διαβάστε όλο το κείμενο του Απολογισμού πατώντας εδώ.

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα και τη σημασία του στη διαμόρφωση της σύγχρονης παιδείας και κοινωνίας.

  •  

    deca[at]idis.gr
  •  

    Λ. Συγγρού 136, 176 71, Αθήνα